Salates (Salater)
Melitsano Saláta me domato (Auberginesalat med tomater)
Opskriften har vi fået, skrevet ned på en serviet, af en kok på en taverna i Platanias.
- 1 aubergine
- 4 spsk olivenolie
- 4 forårsløg
- 100 g semidried cherrytomater
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamico
- Friskkværnet peber
- 2 spsk bredbladet persille
- Skær aubergine i skiver, pensl med olie og grill på begge sider (2 x 7 min.)
- Snit forårsløg i tykke skiver, og tomater i mindre stykker. Skær aubergineskiverne i store tern
- Bland auberginer, forårsløg og tomater
- Bland dressing af olie, balsamico og peber
- Hæld dressingen over salaten
- Hak persillen groft
- Hæld dressingen over salaten og drys persille på
- Stil koldt mindst to timer