Salates (Salater)

Tabbouleh (Tyrkisk Bulgursalat)
Der findes rigtig mange versioner af den oprindelig tyrkiske tabbouleh. Den her synes vi er speciel god, fordi bulguren, som i sig selv er ret smagsneutral, får et lækkert pift af tomat.
- 2 dl bulgur
- 4 spsk + 2 spsk olivenolie
- 1 spsk tomatpuré
- 1/2 l vand
- 1/2 bouillonterning
- Saft af 1/2 citron
- 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 1 rødløg i tynde både
- 1/2 agurk i grove stykker
- 125 g sukkerærter i stykker
- 125 g små tomater i både
- 1/2 kop udstenede kalamata oliven i halve
- 125 g feta
- 1 spsk frisk eller tørret oregano
- Steg bulguren forsigtigt et par minutter i olie og tomatpuré. Rør ofte!
- Tilsæt vand og bouillon og kog bulguren i ca. 20 min. til væden er fordampet og bulguren er cremet
- Hæld citronsaft, salt og peber i, rør rundt og køl af
- Hæld rødløg, agurk, sukkerærter, tomater og oliven ned til bulguren og rør godt rundt
- Hæld salaten over på et fad, og læg en skive feta på toppen
- Hæld olivenolie over og pynt med oregano