Brókolo saláta (Broccoli salat)

Denne salat indeholder bare alle de "rigtige" ingredienser: Broccoli, rødløg og olivenolie sammen med soltørrede tomater og mandler gør den velegnet til nærmest enhver kur!
  • 1 (stor) broccoli
  • ⅓ kop soltørrede tomater
  • ¼ kop rødløg
  • ¼ kop feta
  • ¼ kop kalamata oliven
  • ¼ kop mandler

 

  • ¼ kop olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk honning eller sirup
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk dijon sennep
  • ¼ tsk groft salt
  • ¼ tsk chiliflager

  • Rist mandlerne på en pande ved god varme i et par minutter (indtil de begynder at få farve)
  • Skyl broccolien. Skær stokken fra og del den i buketter. Hæld kogende vand over, og lad det stå i 10 min.
  • Hæld vandet fra buketterne og del dem i mindre, mundrette, stykker.
  • Skær tomater i små stykker og rødløg i tynde både. Bræk feta i mindre stykker, og hak oliven og mandler i grove stykker.
  • Bland det hele i en stor skål.
  • Bland olivenolie, citronsaft, honning, presset hvidløg, oregano, sennep, salt og chiliflager i en mindre skål. Pisk dressingen godt sammen, og hæld den over salaten.
  • Lad gerne salaten trække i mindst en halv time - og server!