Hummus (Hummus)
Der findes i hundredevis, måske tusindvis, af opskrifter på hummus. Den her er vores helt egen, som vi har eksperimenteret os frem til. Opskriften indeholder endda et par små fif, i forhold til andre mere almindelige opskrifter på hummus. Resultatet bliver: Creamy, dreamy and lightly!
- 1 dåse kikærter (forkogte / klar til brug)
- 1/2 tsk natron
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk groft salt
- 1/2 kop tahin
- 4 spsk isvand (koldt vand med isterninger)
- 1/2 tsk spidskommen
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk grovhakket bredbladet persille
- Kog de forkogte kikærter med natron i ca. 20 min. Hæld dem over i en sigte og overhæld dem med koldt vand i 30 sek.
- Hæld citronsaft, hvidløg og salt i en blender og blend det sammen.Lad blandingen hvile i 10 min.
- Tilsæt tahin og blend igen til en tyk og cremet konsistens.
- Imens blenderen kører, hældes isvandet i, indtil en meget cremet konsistens.
- Imens blenderen kører, tilsættes spidskommen og de overkogte kikærter. Og tilsidst tilsættes olien i en tynd stråle.
- Nu skal konsistensen være perfekt. Hvis ikke, så tilsæt en smule mere isvand.
- Hæld hummus i serveringsskålen og pynt med grovhakket bredbladet persille.