Hummus (Hummus)

Der findes i hundredevis, måske tusindvis, af opskrifter på hummus. Den her er min helt egen, som jeg har eksperimenteret mig frem til. Opskriften indeholder endda et par små fif, i forhold til andre mere almindelige opskrifter på hummus. Resultatet bliver: Creamy, dreamy and lightly!
  • 1 dåse kikærter (forkogte / klar til brug)
  • 1/2 tsk natron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1/2 kop tahin
  • 4 spsk isvand (koldt vand med isterninger)
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk grovhakket bredbladet persille

  • Kog de forkogte kikærter med natron i ca. 20 min. Hæld dem over i en sigte og overhæld dem med koldt vand i 30 sek.
  • Hæld citronsaft, hvidløg og salt i en blender og blend det sammen.Lad blandingen hvile i 10 min.
  • Tilsæt tahin og blend igen til en tyk og cremet konsistens.
  • Imens blenderen kører, hældes isvandet i, indtil en meget cremet konsistens.
  • Imens blenderen kører, tilsættes spidskommen og de overkogte kikærter. Og tilsidst tilsættes olien i en tynd stråle.
  • Nu skal konsistensen være perfekt. Hvis ikke, så tilsæt en smule mere isvand.
  • Hæld hummus i serveringsskålen og pynt med grovhakket bredbladet persille.