Toscana og Cinque Terre 2012

Norditalien rundt på 12 dage i en lejet Fiat

Skotland 2019

Roadtrip Skotland rundt på 5 dage i en Jaguar XF

Kreta 2017

3 generationer på ferie sammen

Efter at have prøvet kombinationen røget laks og rygeost hos gode venner, er vi solgt. Og da vi samtidig ved, at kapers går godt til, og vi altid har store græske kapers i huset, ledte vi efter en opskrift der kombinerede de tre ingredienser.

Og vi fandt den - og den smager himmelsk. Perfekt til frokostbordet, hvad enten det er jul, påske, eller...

På vores halvt græske ven, Luca Tselementes, hjemmeside, Smagen af Kreta,
kan du finde masser af (nemme) opskrifter på autentisk og ægte græsk mad.
Alle opskrifterne er på dansk!

Smagen af Kreta er vores mission! Vi vil lære danskerne at sætte pris på det kretentiske køkken og dets mange åbenlyse fordele. Smagen af Kreta er derfor både historier fra det kulinariske Kreta, tips til tilberedning af kretentisk mad, samt masser af opskrifter på ægte, autentisk mad fra det kretentiske køkken.

Trods de seneste årtiers store charterturisme til de græske øer, og ikke mindst til øen Kreta, er det kretentiske køkken ikke specielt udbredt i de nordiske lande, og altså heller ikke i Danmark. Det er synd af flere grunde. For verden rundt betegnes det kretentiske køkken, som i øvrigt er verdens ældste, som noget af det sundeste der findes overhovedet. Den gennemsnitlige levealder på Kreta er således højere, end noget andet sted i Europa. Vil man gerne slanke sig, eller helt generelt bare leve sundere, så findes der ligefrem en såkaldt Kreta-kur.

Enhver kok (med respekt for sig selv!) har sin egen favoritopskrift på pizza - og således også os! Men det kan være svært at finde en ordentlig en, der lige passer i temperament og i familiens smag. Efter at have ledt i flere år - og prøvet utallige gode og mindre gode opskrifter - har vi fundet vores favorit, som ovenikøbet er delvis grov, nemlig denne "Strawberry Moon Bakery’s Whole Wheat Pizza Dough" fra "takeamegabite.com".

Bemærk, at dejen laves dagen før, den skal bruges!

Bunden er tynd, puster sig op når den får masser af varme, og er derfor perfekt at bage i Weber'en. Prøv den, eventuelt sammen med tomatsaucen fra "Karolines Børnekøkken". Hvad der skal på toppen af pizza'en bestemmer I selv, men vi bruger ofte frisk parmaskinke, grillede artiskokker og masser af ost, samt frisk græsk oregano. Og husk pizzaråd numero uno: Jo færre ingredienser på toppen, jo lækrere pizza. Ved servering drysses med rigelig rucola og olivenolie rørt med hvidløg og groft salt.

Denne portion giver 2 (store) pizzaer:

Når det skal være nemt - rigtig nemt, så er en mættende omelet ikke det værste man få - i hvert fald ikke i vores køkken.

Stephan's version lyder således: Og fuldstændig lige som når vi serverer pizza, så skal omelet'en drysses med rigelig rucola og olivenolie rørt med hvidløg og groft salt. Opskriften er til to omelet'er.

Endnu en pesto. Lækker i sandwich, panini, pasta eller...