Paximadia (Mandelsmåkager)

Dette er den græske version af den klassiske italienske cantuccini eller biscotti. Dobbeltbagt og med en fantastisk smag.

  • 1 kop mandler (med skal)
  • 3/4 kop olivenolie
  • 1 kop rørsukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 kop friskpresset appelsinjuice
  • 1/2 tsk natron
  • 4 kopper hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 kop sesamfrø
  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve. Hak dem groft.
  • Bland olivenolie, sukker, vanillesukker og halvdelen af appelsinjuicen i en mixer.
  • Pisk den anden halvdel af appelsinjuicen og natron sammen i en skål (blandingen bruser op!). Hæld det ned i olie/appelsin-blandingen. Bland det hele.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen, og hæld det ned til de våde ingredienser. Mix det hele godt sammen. Tilsæt de hakkede mandler og mix igen.
  • Del dejen i to. Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud i to pølser. Arbejd lige nøjagtigt så meget mel ind i dejen, at den ikke længere klistrer. Pølserne skal være omkring 1 cm tykke og 30 cm lange. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Drys sesamfrø på dejpølserne og tryk dem lidt flade med et par fingre.
  • Bag i 1/2 time midt i eller nederst i ovnen (pas på de ikke bliver for mørke).
  • Tag dem ud af ovnen. Skru ned til 150 gr.
  • Lad kagepølserne køle i 10 minutter. Skær dem derefter ud i skiver af omkring 1 cm tykkelse. Læg dem tilbage på bagepladen på siden.
  • Bag kagerne i omkring 20 minutter (pas igen på de ikke bliver for mørke).