Moscharaki giouvétsi (Kalvekød med pasta)

Det, der gør den her hovedret så lækker, er den lange tid kødet står og simrer i gryden. Det giver en helt speciel meget koncentreret smag.

  • 1 hakket rødløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 gulerødder i tykke skiver
  • 1/2 kop olivenolie
  • 500 g kalvekød i store, mundrette stykker
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 knivspids kanel
  • 1 tsk rørsukker
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • 150 g pasta
  • 50 g frisk reven parmesan
  • 2 spsk smør
  • Svits løg, hvidløg og gulerødder forsigtigt i olien i et par minutter i en stor stegegryde
  • Hæld kødet i og svits det. Kom tomater, kanel og sukker i
  • Kom låg på gryden og stil den i ovnen ved 220 gr. i en time og et kvarter
  • Imens koges pastaen, og hældes i en sigte
  • Tag gryden ud af ovnen, og vend pastaen i
  • Kom ost og smørklatter ovenpå
  • Stil gryden i ovnen igen og giv retten yderligere et kvarter