Melitsano Saláta me domato (Auberginesalat med tomater)

Opskriften har vi fået, skrevet ned på en serviet, af en kok på en taverna i Platanias.

  • 1 aubergine
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 forårsløg
  • 100 g semidried cherrytomater
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk bredbladet persille
  • Skær aubergine i skiver, pensl med olie og grill på begge sider (2 x 7 min.)
  • Snit forårsløg i tykke skiver, og tomater i mindre stykker. Skær aubergineskiverne i store tern
  • Bland auberginer, forårsløg og tomater
  • Bland dressing af olie, balsamico og peber
  • Hæld dressingen over salaten
  • Hak persillen groft
  • Hæld dressingen over salaten og drys persille på
  • Stil koldt mindst to timer