Karpoúzi Saláta (Vandmelonsalat)

På Kreta har de verdens bedste (læs: mest velsmagende) vandmeloner! Denne salat kombinerer den velsmagende vandmelon med feta og og persille. Mere græsk kan det ikke blive!

  • 3 spsk græskarkerner
  • 400 g vandmelon (uden skræl)
  • 1 rødløg
  • 100 g feta
  • 1/2 kop bredbladet grofthakket persille
  • 2 spsk balsamico
  • 4 spsk olivenolie
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • Rist kernerne til de får en gylden farve.
  • Skær melonen i passende stykker
  • Skær rødløget i tynde både
  • Bræk osten i mindre stykker
  • Mix balsamico og olie
  • Læg melonstykkerne i et fad
  • Fordel løg og feta ovenpå
  • Drys med salt og peber
  • Hæld dressingen over, og drys med kernerne og persille lige før servering