slide Stephan

Historien i alle dens betydninger har altid interesseret mig. Den gode fortælling eller de begivenheder, der engang har fundet sted, eller noget helt tredje.

Allerede i min tidlige skolegang, var jeg levende interesseret i at fortælle historier. Af en tidlig dansklærerinde blev jeg kaldt ”den nye Ole Lund Kirkegaard”. Senere blev både historie og oldtidskundskab nogle af mine yndlingsfag. At læse om, at se og opleve den store kulturhistoriske arv, der findes i middelhavslandene finder jeg interessant. Hvad skete der egentlig den gang i antikkens Grækenland? Eller hvad skete der egentlig i Bethlehem for lidt over 2000 år siden? Vi ved det ikke, og vil formentlig heller aldrig finde ud af det. Men det er en fascinerende videnskab – synes jeg.

Inspirationen til mine fortællinger finder jeg blandt andet hos den amerikanske forfatter Dan Brown der, med hyppig brug af kryptografi, nøgler og koder som vigtige elementer, virkelig har formået at fascinere. Hans sammenblanding af fiktion og fakta, populært kaldet faktion, finder jeg unik, ikke mindst fordi hans research, indeholder så mange elementer, at man som læser, sommetider må spørge sig selv: Hvad er fiktion, og hvad er fakta?

Også filmene om arkæologen Indiana Jones inspirerer mig. Her finder jeg alle mine yndlingselementer på en gang: Historien, myten blandet med mystik, kryptografi og koder.

Udover at skrive, har jeg tre andre store interesser: Jeg er passioneret foodfanatic, 80er musiclover og så elsker jeg at rejse i Middelhavslandene. På mine mange ferier på Kreta har jeg for alvor fået øjnene op for den græske oldtid, som beviseligt regnes som den vigtigste grundlæggende kultur for vores vestlige civilisation.

Mine fortællinger om den græsk/danske teenagedreng Luca og hans eventyr på Kreta, tager udgangspunkt i alt det ovenstående. Jeg kalder dem for ”Indiana Jones for børn".


Forfatter Stephan Randahl
in Blog

Mithras mysteriet (foreløbig blot en løs idé)

På en kedelig campingtur til Italien kommer 14-årige Lukas på sporet af et forsvundet meget værdifuldt maleri malet af en berømt italiensk kunstner.
Ferien ændrer sig drastisk, da Lukas, sammen med sin kammerat Markus og deres nye italienske veninde Sofia, finder ud af, at det er den italienske mafia der, for mange år siden, stod bag tyveriet af maleriet og vil gøre alt for at holde det skjult.
Mens de tre venner spiser pizza på en Napolitansk restaurant løser de en gåde der leder dem sporet af det forsvundne maleri. For at finde det må de dog først finde et underjordisk tempel og finde vej gennem byens begravelsespladser.
I mellemtiden vil en ældgammel kult gøre hvad som helst for at de ikke finder det forsvundne maleri.

Forfatter Stephan Randahl
in Blog

Tabatièrets hemmeligheder (arbejdstitel)

Tabatière, (fr. [tabaˈtcæ·rə]). Snus(tobaks) dåse eller skrin (fra ældre tid).

Amelia arver på sin 18-års fødselsdag et tabatière fra sin tipoldemor, der emigrerede fra Kreta for omkring 200 år siden. Skrinet har ikke været åbnet siden og viser sig at indeholde syv underlige genstande.
Amelia vælger at rejse til Kreta og følge i tipoldemors fodspor for at finde og forstå meningen med arven og de syv genstande.
På Kreta møder hun den venlige hotelvært Dimitris og hans charmerende søn Nikos, der dog hurtigt viser sig ikke helt at være dem, de udgiver sig for.

Tabatièrets hemmeligheder er en fortælling om kærlighed og klimaforandringer, men også om at finde sig selv i en alt for forvirrende teenage-verden.

For piger 10-14 år

Forfatter Stephan Randahl
in Blog

Flere kommende Luca-udgivelser

  • Luca og det mystiske ur fra oldtiden (arbejdstitel)
  • Luca og de forsvundne labyrinter (arbejdstitel)
  • Luca og den glemte port til helvede (arbejdstitel)
  • Luca og det blodige ligklæde (arbejdstitel)
  • Luca og den sidste gralvogter (arbejdstitel)
Forfatter Stephan Randahl
in Blog

Luca og den gådefulde munkebog (arbejdstitel)

Luca har fået foræret en ældgammel bog. Den skulle indeholde information om en for længst glemt klosterskat. Og ifølge en lokal antikvarboghandler skulle skatten befinde sig på et nærliggende kloster.
Men klosteret gemmer på sine egne hemmeligheder. Og en af munkene virker mere end almindelig interesseret i drengenes søgen. Og om nogle dage er det farmors navnedag. Luca og hans bedste ven Marius har lovet at hjælpe med forberedelserne.

Luca og den gådefulde munkebog er den tredje historie om Luca og hans eventyr ved Middelhavet.

Forfatter Stephan Randahl
in Blog

Luca og de fem gravkamre (arbejdstitel)

Lucas bedste nye ven, Marius, har arvet sin oldefars noter og optegnelser om en krigerkonge, der, for to tusind år siden, blev begravet på bunden af en flod, sammen med sit enorme krigsbytte.
Luca må overtale mor til at afbryde deres ferie i Rom, så han i stedet kan tage på skattejagt med Marius og storesøster Sara.
Dybt under jordens overflade må de tre kravle igennem klamme og mørke italienske labyrintiske tunneler, fyldt med kranier og skeletter, for at finde krigsbyttet.
Men de er ikke alene i mørket.

Luca og de fem gravkamre er den anden historie om Luca og hans eventyr ved Middelhavet.

Forfatter Stephan Randahl
in Blog

Luca og Den skjulte naziskat

Luca og storesøster Sara er på sommerferie på Kreta. Men ferien bliver slet ikke, som de troede.
I et skjult kælderrum finder de et avisudklip fra 2. verdenskrig.
Det bliver starten på en hæsblæsende jagt gennem mørke og glemte nazitunneler.
Men de er ikke de eneste, der er ude efter den skjulte skat.
I et kapløb med tiden må de to nå at finde skatten, inden den falder i de forkerte hænder.

Luca og den skjulte naziskat er den første historie om Luca og hans eventyr ved Middelhavet.

Læs de første kapitler BOG Luca og den skjulte naziskat

Køb bogen BOG Luca og den skjulte naziskat

 
Forsideillustrator: Angelica Inigo
Redigering: Helle Perrier
Hardcover
 
Antal sider: 146
 
Fra 10 år
 
Udgivelsesdato: 18. januar 2024
 
ISBN 978-87-94433-76-1
 
Krabat logo pos