Meyer's Burgerboller / Pølsebrød

En opskrift på burgerboller / pølsebrød med den den helt rigtige konsistens - bløde og luftige - kan være svær at finde. Men Meyers her er helt rigtige og nemme at bage!
Der bliver ca. 12 - 14 stk af portionen.

  • 30 g øko gær
  • 50 g rørsukker
  • 10 g groft salt
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 800 g hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø
  • Smelt smørret.
  • Rør gær, sukker og salt ud i lunkent vand.
  • Tilsæt halvdelen af melet.
  • Rør æg, mælk og det smeltede smør i dejen. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem (10 minutter på røremaskine)
  • Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.
  • Form pølsebrødene, og lad dem hæve endnu 30 minutter på en bageplade.
  • Pensl med vand og drys med sesamfrø.
  • Bag pølsebrødene ved 200 grader i ca. 12 minutter.

 

  • Og en rigtig god burgerdressing dertil:
  • 4 spsk. Hellman's
  • 2 spsk. Heintz
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 fed moset hvidløg
  • 4 cornichoner finthakkede
  • Groft salt og friskkværnet peber