Meyer's Burgerboller / Pølsebrød
En opskrift på burgerboller / pølsebrød med den den helt rigtige konsistens - bløde og luftige - kan være svær at finde. Men Meyers her er helt rigtige og nemme at bage!
Der bliver ca. 12 - 14 stk af portionen.
- 30 g øko gær
- 50 g rørsukker
- 10 g groft salt
- 2 dl vand
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 800 g hvedemel
- 2 spsk sesamfrø
- Smelt smørret.
- Rør gær, sukker og salt ud i lunkent vand.
- Tilsæt halvdelen af melet.
- Rør æg, mælk og det smeltede smør i dejen. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem (10 minutter på røremaskine)
- Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.
- Form pølsebrødene, og lad dem hæve endnu 30 minutter på en bageplade.
- Pensl med vand og drys med sesamfrø.
- Bag pølsebrødene ved 200 grader i ca. 12 minutter.
- Og en rigtig god burgerdressing dertil:
- 4 spsk. Hellman's
- 2 spsk. Heintz
- 1 spsk. sød chilisauce
- 1 fed moset hvidløg
- 4 cornichoner finthakkede
- Groft salt og friskkværnet peber