Hjemmelavet Bastognekiks Kage med citron
Bastogne kiks kender vi alle - så her er en lagkage med den kendte kiks. Den er super nem at lave, og smager bare - super.
- 250 g Bastogne-kiks (en pakke)
- 100 g smør
- 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 øko citroner
- 2½ dl piskefløde
- Beklæd en springform på ca. 20 cm. med bagepapir i bunden. Tag 2 Bastogne-kiks fra til pynt, og knus resten af kiksene helt fint, f.eks. i en minihakker eller foodprocessor.
- Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag kiksebunden i ovnen i 15 minutter ved 170°.
- Lad bunden køle helt af.
- Tænd for ovnen igen, denne gang på 150°.
- Pisk kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål. Riv citronskal af de to citroner fint, og pres saften. Kom begge dele i mælkeblandingen, og rør det sammen, til det tykner.
- Fordel citroncremen oven på den afkølede kiksebund, og bag tærten nederst i ovnen i 18-20 minutter.
- Lad tærten køle af igen, og sæt den herefter på køl i mindst 2 timer (eller gerne til næste dag).
- Pisk fløden til skum, og fordel det over den kolde tærte.
- Knus de 2 Bastogne-kiks groft, og drys dem over tærten lige før servering.