Hjemmelavet Citronkage
En klassiker i vores køkken, som vi vender tilbage til - gang på gang: Nem at lave, frisk smag - og så er der jo et eller andet med os og citroner...
- 2 æg
- 225 g sukker
- 180 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 1/2 dl mælk
- 50 g smør/margarine
- 1 citron
- 100 g flormelis
- 2 spsk citronsaft
- Mandelflager eller friske blade af citronmelisse til pynt
- Pisk æg og sukker skummende. Bland mel og bagepulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med mælken. Rør det smeltede, afkølede smør, citronsaft og reven -skal af en citron i dejen.
- Fordel dejen i en velsmurt, raspet springform (20-22 cm i diameter).
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle på bagerist.
- Rør sigtet flormelis og citronsaft sammen, bred glasuren over den kolde kage og pynt den med snittede mandler eller friske blade af citronmelisse.