Kvalimad.dk's Kanelsnegle
Karolines Køkken's kanelsnegle har været hjemmets foretrukne i mange år... også vores.
MEN det er slut NU! Fra og med i dag bager vi kun denne opskrift. Disse kanelsnegle er bare helt rigtige: Udover smagen - naturligvis, er de bare så lækre svampede, så man får lyst til at spise, til der ikke er flere. Desværre mætter alt for meget... Prøv dem - og du vil aldrig bage andre kanelsnegle!!!
De er naturligvis bedst friskbagte - men kan også sagtens fryses, og smager næsten lige så godt, efter optøning og 30 sek. i mikro'en...
- 650 g mel
- 200 g blødt smør (det skal være smør)
- 50 g rørsukker
- 50 g øko gær
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 150 g blødt smør
- 250 g brun farin
- 2 spsk kanel
- 2 spsk græsk yoghurt (til pensling)
- Varm mælken op til lillefingervarm og opløs gæren deri.
- Bland mel, sukker, kardemomme og æg. Hæld mælken i. Kom smørret i, og ælt, til dejen er lind. Lad dejen hvile et par minutter.
- Rør smør, farin og kanel til en remonce.
- Rul dejen ud til en firkant på 60x60 cm. - sørg for rigeligt mel på køkkenbordet! Smør remonce'n på dejen i et jævnt lag, og rul den herefter forsigtig sammen som en roulade. Del denne i 16 stykker, og læg sneglene på en bageplade. Tryk dem lidt flade, og lad dem hæve en time ved stuetemperatur.
- Pensl sneglene med græsk yoghurt, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.