Valdemarsro.dk's Granola

Denne granola - eller müsli - er fast inventar på vores morgenbord. Drysset ovenpå et par skefulde græsk yoghurt og en klat hjemmelavet marmelade.

  • 1 dl hasselnøddekerner
  • 2 dl mandler
  • 8 dl fine havregryn
  • 4 spsk hørfrø
  • 6 spsk sesamfrø
  • 6 spsk solsikkekerner
  • 6 spsk græsk (flydende) honning
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vanillesukker
  • 8 dadler uden sten
  • Hak hasselnøddekerner og mandler groft, og klip dadlerne i grove stykke rmed en saks.
  • Bland hasselnødder, mandler og dadler med resten af de tørre ingredienser i en stor skål, og hæld herefter blandingen over på en bageplade med bagepapir.
  • Spred blandingen godt ud og overhæld den med flydende honning
  • Bag i ovnen 20 min. ved 150 grader varmluft. Vend blandingen et par gange undervejs.
  • Køl af og på glas.