Valdemarsro.dk's Granola
Denne granola - eller müsli - er fast inventar på vores morgenbord. Drysset ovenpå et par skefulde græsk yoghurt og en klat hjemmelavet marmelade.
- 1 dl hasselnøddekerner
- 2 dl mandler
- 8 dl fine havregryn
- 4 spsk hørfrø
- 6 spsk sesamfrø
- 6 spsk solsikkekerner
- 6 spsk græsk (flydende) honning
- 1 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk vanillesukker
- 8 dadler uden sten
- Hak hasselnøddekerner og mandler groft, og klip dadlerne i grove stykke rmed en saks.
- Bland hasselnødder, mandler og dadler med resten af de tørre ingredienser i en stor skål, og hæld herefter blandingen over på en bageplade med bagepapir.
- Spred blandingen godt ud og overhæld den med flydende honning
- Bag i ovnen 20 min. ved 150 grader varmluft. Vend blandingen et par gange undervejs.
- Køl af og på glas.