Hjemmelavede Ristede løg
Bähncke påstår, at deres ristede løg "smager så fuglene synger".
Vores påstand er: Så har de ikke smagt hjemmelavede! For har man - bare én gang - smagt de hjemmelavede, og samtidig konstateret, hvor hurtigt og let det er at lave dem, så køber man aldrig færdige mere!
- 3 store rødløg
- 3 spsk rugmel
- 2 tsk groft salt
- 1/2 l olivenolie - eller rasp- solsikkelolie - hvis det er... (se kommentar nederst)
- Skær løgene i skiver, og derefter i kvarte. Læg dem i en plasticpose, sammen med rugmel og salt.
- Ryst posen godt.
- Varm olien op.
- Hæld løgene i olien (pas på at posen ikke kommer ned i olien)
- Steg løgene i omkring 15 minutter, indtil de begynder at blive brune.
- Hæld dem i en (metal)sigte og læg dem derefter på køkkenrulle.
- Klar - og kan holde sig flere uger i køleskab!
- Olivenolie er dyr! Men den kan genbruges: Når løgene skal hældes gennem sigten, så hæld olien videre ned i et henkogningsglas, og stil dette i spisekammeret. Olien kan sagtens genbruges et par gange!