Hjemmelavet Persillepesto
I vores højbede har vi hvert år persille. Og den bare gror og gror henover hele sommeren! Og hvad gør man så med al den persille...
Man laver persillepesto: Selvom den klassiske pesto er lavet på basilikum, så kan varianten med persille i stedet også bruges til rigtig meget, og er faktisk et værdigt alternativ til klassikeren.
- 1 bundt bredbladet persille
- 30 g pinjekerner
- 50 g frisk pecorino- eller parmesanost
- 1 dl græsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1/2 citron (saften af)
- 1/2 tsk groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- Pil persille-bladene fra stænglerne, skyl bladene godt og læg dem til afdrypning.
- Rist pinjekernerne på en varm, tør pande til de begynder at få farve. Riv osten groft. Pres hvidløget.
- Hæld persille-bladene i et blenderglas sammen med resten af ingredienserne, og blend det hele, til det får en ensartet, grov konsistens.