Hjemmmelavet rødkål
Rødkål hører til julemiddagen - og den hjemmelavede er bare så meget mere "crunchy" og velsmagende - og så er det noget af det nemmeste!
- 1 kg rødkål (svarer til et lille hoved)
- 1 æble
- 50 g smør
- 2 dl ufortyndet blandet saft
- 1 dl (æble-)eddike
- 4 spsk balsamico
- 4 spsk ribsgelé
- 1/2 tsk allehånde
- 3 spsk rørsukker
- 2 tsk groft urtesalt
- Start med at snitte rødkålen fint. Skræl æblet og skær det i tynde både.
- Læg smør, rødkål og æble i en stor gryde. Varm op og blancher det hele indtil kålen bliver blank (det tager ca. 5 min.)
- Kom resten af ingredienserne i gryden og rør godt rundt.
- Kog ved svag varme i en time. De sidste 10 min. uden låg.