Farmors pebernødder
Helt klassisk julesmåkage, som er så nem at bage, og som bare smager af noget rigtigt og særligt!
- 175 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk piskefløde
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk hjortetaksalt
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk kværnet peber
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt nellike
- 100 g smør
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps (det tager ca. 1 minut). Rør fløden i.
- Bland mel, hjortetakssalt og alle krydderierne sammen og smuldr smørret i.
- Bland mel med æggesnaps og ælt til en lind dej.
- Stil dejen i køleskabet til næste dag.
- Rul dejen ud i tynde stænger (tykkelse som en lillefinger).
- Skær stængerne i skiver af 6-8 mm tykelse (Brug eventuelt en ovnrist til at dele stængerne med).
Hæld pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 10 min. ved 200 grader.