Kotopoulo riganato (Kylling med oregano)

Helt klassisk og typisk græsk søndagsmiddag. Er man meget sulten kan den serveres med et godt brød, der kan suge al den lækre citron/olivenolie.

  • 1 kg små kartofler
  • 800 g kylling lårmix
  • 3 citroner
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl tørret oregano
  • 1/4 dl tørret timian
  • 2 tsk groft salt
  • Masser af friskkværnet peber
  • Tænd ovnen på 210 gr.
  • Rens kartoflerne og læg dem i en skål med koldt vand.
  • Dup kyllingstykkerne tørre med køkkenrulle.
  • Pres citronsaften fra de to af citronerne ned i en lille skål, sammen med olivenolie, oregano, timian salt og peber. Pisk det sammen.
  • Gnid kyllingstykkerne med citron/olivenolie-blandingen på både over- og underside.
  • Læg dem i et stort ildfast fad med skindsiden nedad.
  • Læg også aftørrede kartofler i fadet, sammen med den sidste citron, der er skåret over i to halve. Hæld resten af marinaden over kartoflerne og drys med lidt ekstra salt.
  • Steg det hele i ovnen i ca. fem kvarter. Vend kyllingstykkerne når halvdelen af tiden er gået.
  • Slut eventuelt af med at grille det hele i et par minutter, indtil både kartofler og kylling får en pæn, gylden overflade.