Zymariká briam (Pasta ratatouille)

Pastaret her serveret med græske kødboller.

  • 3 skiver brød
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 5 spsk olivenolie
  • 125 g pasta
  • Groft salt
  • 150 g cherrytomater
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk æbleeddike (eller lign. eddike)
  • Friskkværnet peber
  • 50 g rucolasalat
  • Grill eller rist de tre skiver brød i nogle minutter. Gnid skiverne med et fed hvidløg, og skær dem i store tern. Stil dem til side.
  • Skær aubergine og squash i små tern. Læg dem i en frysepose sammen med et fed hvidløg i ultratynde skiver, grofthakkede nåle af rosmarin og 2 spsk olivenolie.
  • Ryst posen godt, fordel indholdet på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i en halv time ved 200 grader. Hold blandingen varm.
  • Kog pasta. Afdryp og hold den varm.
  • Skær tomater i kvarte.
  • Pisk citronsaft sammen med 3 spsk olivenolie, eddike, lidt salt og peber.
  • Læg grøntsagsblandingen, pastaen og tomaterne i en stor skål. Hæld dressingen i og bland det hele godt.
  • Læg croutonerne på toppen sammen med lidt salat.
  • Server eventuelt med græske kødboller på toppen.