Kalamares (Friturestegte små blæksprutter)

Simpel opskrift på de originale små blæksprutter, sådan som de serveres på de græske øer.

  • 500 g små hele blæksprutter fra frost (calamari)
  • 1 kop hvedemel
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk tørret persille
  • 1 l olivenolie til stegning

  • Tø de små blæksprutter op.
  • Skyl kroppene og tentaklerne i koldt vand. Skær kroppene i 1/2 cm tykke ringe.
  • Dup alt godt tørt i køkkenrulle.
  • Bland mel, salt, peber og persille i en stor skål.
  • Dyp alt godt i det krydrede mel.
  • Ryst det overskydende mel af i en sigte.
  • Varm olien op til den syder omkring en tandstik.
  • Læg blæksprutteringe og tentakler i olien lidt efter lidt (pas på ikke at overfylde gryden).
  • Frituresteg alt i 3-4 minutter, indtil pænt gyldne.
  • Tag op og læg både ringe og tentakler på køkkenrulle.
  • Flyt blæksprutterne over på serveringsfadet og server med masser af citron.