Salates (Salater)
Brókolo saláta (Broccoli salat)
Denne salat indeholder bare alle de "rigtige" ingredienser: Broccoli, rødløg og olivenolie sammen med soltørrede tomater og mandler gør den velegnet til nærmest enhver kur!
- 1 (stor) broccoli
- ⅓ kop soltørrede tomater
- ¼ kop rødløg
- ¼ kop feta
- ¼ kop kalamata oliven
- ¼ kop mandler
Dressing:
- ¼ kop olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk honning eller sirup
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk oregano
- ½ tsk dijon sennep
- ¼ tsk groft salt
- ¼ tsk chiliflager
- Rist mandlerne på en pande ved god varme i et par minutter (indtil de begynder at få farve)
- Skyl broccolien. Skær stokken fra og del den i buketter. Hæld kogende vand over, og lad det stå i 10 min.
- Hæld vandet fra buketterne og del dem i mindre, mundrette, stykker.
- Skær tomater i små stykker og rødløg i tynde både. Bræk feta i mindre stykker, og hak oliven og mandler i grove stykker.
- Bland det hele i en stor skål.
- Bland olivenolie, citronsaft, honning, presset hvidløg, oregano, sennep, salt og chiliflager i en mindre skål. Pisk dressingen godt sammen, og hæld den over salaten.
- Lad gerne salaten trække i mindst en halv time - og server!