Luca og Den skjulte naziskat

Udkommer 18. januar 2024 på Forlaget Krabat

Den første fortælling, i en række, om Luca og hans eventyr ved Middelhavet. Historien foregår på Kreta og handler om to teenagere på jagt efter en af de mest omtalte og værdifulde nazi-skatte nogensinde - det såkaldte ”ravkammer”.

Historien er opdigtet, men det er muligt at gå på opdagelse i de faktiske steder og de begivenheder, der beskrives i bogen, og som fandt sted på Kreta i årene omkring 2. verdenskrig.

Resumé:

11-årige Luca holder igen sommerferie sammen med sin storesøster Sara hos deres farmor og farfar på Kreta. Der finder de et kælderrum, der har været skjult siden 2. verdenskrig. I det ligger et kort og en medaljon, der leder dem på sporet af en forsvunden skat. En polsk rigmand og hans to håndlangere er dog også på jagt efter skatten. I nogle hemmelige gange under jorden og i en skjult nazibunker må Luca og Sara kæmpe for at blive de første, der finder det originale ravkammer, der har været forsvundet siden 2. verdenskrig.

Uddrag (af den foreløbige version):

Avisudklippet smuldrede i kanten, men pludselig stod Sara med de to stykker papir i hver sin hånd. Luca gloede på dem. På arket var tegnet nogle streger på kryds og tværs og med en cirkel i det ene hjørne.
”Hvad skal det her forestille?” undrede han sig.
Lucas far tog arket, og kiggede hurtigt på det. ”Et skattekort?” foreslog han.
Luca kiggede spørgende.
”Ja,” fortsatte han. ”En skattekort til en skat, der har været forsvundet siden 2. verdenskrig.”