Aïoli (Hvidløgsmayonnaise)

Når vi har friske grillede rejer på menuen i tavernaen, serverer vi altid en lille skål aïoli til. Den her er min fars version.
Hele opskriften

Hummus (Hummus)

Der findes i hundredevis, måske tusindvis, af opskrifter på hummus. Den her er min helt egen, som jeg har eksperimenteret mig frem til. Opskriften indeholder endda et par små fif, i forhold til andre mere almindelige opskrifter på hummus. Resultatet bliver: Creamy, dreamy and lightly!
Hele opskriften

Kopanisti (Fetadip)

Lækker dip - lige til bordet - perfekt meze til at smøre på for eksempel grillet brød.
Hele opskriften

Kréma domátes piperiés (Dip af soltørret tomat og grillede pebre)

Meget populær dip fra fars taverna.
Hele opskriften

Melitzanosaláta (Auberginedip)

Oprindelig min farmors opskrift fra Kreta. Far bruger den ofte i hans taverna, men selv efter at jeg er kommet i kokkelære, har jeg aldrig helt kunne gennemskue "den hemmelige" ingrediens. Indtil jeg fornylig fandt farmors gamle opskrift i en skuffe.
Hele opskriften

Pásta Eliás (Oliventapenade)

Denne tapenade er den perfekte starter. Den serverer vi for alle gæster i tavernaen sammen med brød.
Hele opskriften

Pésto italiká (Basilikum pesto)

Hvis du - som min far og jeg - er glade for de italienske grillede brødskiver, bruschetta, så prøv at smøre denne pesto ovenpå. Himmelsk!
Hele opskriften

Sáltsa (Tomatsauce)

Klassisk græsk tomatsauce, som kan bruges sammen med ris og kartofler og til rigtig mange retter.
Hele opskriften

Tzatziki (Agurkesalat)

Den cremede og lækre "nationalret" tzatziki var noget af det allerførste min far lærte mig at lave i køkkenet, da jeg var barn, og før han og mor blev skilt. Og opskriften har fulgt mig lige siden.
Hele opskriften