Da jeg, Stephan, for nogle år siden, blev 50, satte jeg mig for, at lave en 80'er quiz til festen. Det er siden blevet til nogle stykker. Du er velkommen til at afprøve dem på en ven, en kæreste eller en "pop professor". Og du bestemmer selv reglerne.

De fleste af quiz'erne er opbygget på samme måde: De består af en lang række spørgsmål fordelt på en antal kunstnere. Start med at svare på kunstner og titel på det nummer der spiller, og svar derefter på bonusspørgsmålene om kunstneren.

Udover selve spørgsmålene herunder, har jeg også lavet en mp3 fil til hver quiz. Den kan du få fingre i, ved at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. på mail.

God fornøjelse med Musik Quiz'erne og held og lykke.

80'er Musik Quiz

Min første quiz. Den består af spørgsmål om 50 kunstnere, internationale og danske. Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Endnu en 80'er Musik Quiz

Min anden quiz, opbygget identisk med den første: Den består af spørgsmål om 50 kunstnere, internationale og danske. Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Tredje 80'er Musik Quiz

Endnu en, opbygget på samme måde. Måske lidt sværere end de to første, fordi kunstnerne er knap så kendte, og måske kun lavede et "one hit wonder". Men også den består af spørgsmål om 50 kunstnere, internationale og danske. Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Fjerde 80'er Musik Quiz (Multiple choise)

Dette er den quiz jeg brugte til min 50 års fødselsdag. Den er udformet som en party quiz, og derfor opbygget som såkaldt mutiple choise. Det vil sige, at alle spørgsmål har tre svarmuligheder, hvor kun ét af svarene er det rigtige (rigtigt svar er markeret med blåt). Der er ingen mp3 fil til denne quiz, men til gengæld stadig tre spørgsmål om 18 af de kunstnere, der var store i 80'erne. Du kan således svare rigtigt eller forkert på i alt 3 x 18 spørgsmål.

Da det er en 80er quiz, valgte jeg at bruge en kubiks terning som præmie. Den er tidstypisk og fås stadig masser af steder til omkring en hund!

80'er Musik Quiz (Den lidt nemmere)

Denne quiz blev til på hustruens forespørgsel. Hun manglede en quiz til en tøzefrokost.

Mange af spørgmålene er gengangere fra de andre 80er quizzer. Det er kun de allerstørste 80er stjerner, der er repræsenteret i denne quiz, og der er kun spørgsmål om 24 af dem. Til gengæld er et par af musiknumrene afspillet baglæns!

Men svar igen på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren, og som en lille ekstra-ting: Et lidt sværere X-spørgsmål om kunstneren (giv eventuelt dobbelt point for svar på dette).

80'er Film Quiz

Er du mere til 80er film end til musikken - eller måske til begge dele? Så er her quizzen, der tester dig.

Som i de andre quizzer skal du stadig lytte til en stump musik - filmmusik, og svare på filmtitel og kunstner (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på hvem der spillede hovedrollerne, og på fire bonusspørgsmål om filmen. 

90'er Musik Quiz

Okay. Jeg er mest til 80'er musik - som det ret tydeligt fremgår af disse sider. Men hustruen er jo et par år yngre, så det var kun naturligt, at snakken på et tidspunkt faldt på, også at lave en 90'er quiz.

Den er her - opbygget fuldstændig ligesom de andre, bortset fra, at jeg har "skruet op" for spørgsmålene, således at der nu er 60 kunstnere, både internationale og danske.

Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Depeche Mode - Fanquiz!

Vi er begge kæmpe fans. Derfor kom spørgsmålet op, om en Depeche Mode fanquiz.

Den er lidt anderledes bygget op: 116 spørgsmål, fordelt på 2+6 spørgsmål til hvert af de (indtil videre) 13 udgivne DM-albums, og 3 spørgsmål til hvert udgivet DM live-album. Samt i alt 13 spørgsmål, hvor man skal gætte rækkefølgen på singleudgivelserne.

Lyt først til nummeret fra det pågældende album, svar på titel og albumtitel, og herefter på 6 spørgsmål, der er relateret til album’met. Lyt derefter til en af single udgivelserne, og svar på rækkefølgen af udgivelserne – først udgivet er først.