Amýgdala aláti (Saltmandler)
Den græske version med den "hemmelige" ingrediens, citronsaft.
Den græske version med den "hemmelige" ingrediens, citronsaft.
Meget velsmagende små ruller, der kan anvendes som tilbehør eller på en buffet, varme eller lune
Den græske variant af de italienske bruscetta.
Disse tomater er så lækre søde og smagfulde, at de kan anvendes i mange retter og salater - og så er de meget nemme at lave.
En dejlig mættende vetetarret. Kan spises morgen, middag og aften.
Klassisk græsk ret. Kan laves i mange forskellige versioner, oftest også med tomater og feta (se alternativ version)
Simpel opskrift på de originale små blæksprutter, sådan som de serveres på de græske øer.
Fantastiske - også sammen med en god tzatziki! Bemærk tilberedningstiden!
En helt traditionel opskrift, med mange navne, f.eks. patates psites (bagte kartofler) eller patates ladorigani (kartofler med olivenolie og oregano). Perfekte til en søndagsmiddag med kylling, lam, svinekød eller oksekød. Og mindst lige så gode dagen efter, hvis de opvarmes langsomt i ovnen!
Klassisk - og simpel - græsk tærte
Det her er en af de mest klassiske græske retter. Perfekt til et glas rødvin, og sammen med en skive feta, og brød, der kan suge den ekstra tomatsovs op!