Peinirli (Bådformet pizza)

Traditionel opskrift på den græske bådformede pizza peinirli eller peynirli. Til forskel fra den italienske pizzas tynde og sprøde bund, har den græske peinirli en luftigere og tykkere bund, og er formet som en åben båd med foldede ender og kant. Der bliver seks store pizzaer af portionen, men den kan sagtens ganges op eller ned!
Hele opskriften

Amýgdala aláti (Saltmandler)

Jeg har eksperimenteret rigtig mange gange at lave helt rigtige salt mandler. Det har været svært at finde den opskrift, hvor mandlerne bliver lækre sprøde, er rigtigt saltede, og med den der lækre "hvide" overflade som de skal få af saltet. Men så afslørede farmor, den "hemmelige" ingrediens, citronsaft.
Hele opskriften

Kolokithokeftedes (Friturestegte squash frikadeller)

Fantastiske - også sammen med en god tzatziki! Bemærk tilberedningstiden!
Hele opskriften

Patates fournou (Ovnstegte kartofler med citron, hvidløg og oregano)

En helt traditionel opskrift, med mange navne, f.eks. patates psites (bagte kartofler) eller patates ladorigani (kartofler med olivenolie og oregano). Perfekte til en søndagsmiddag med kylling, lam, svinekød eller oksekød. Og mindst lige så gode dagen efter, hvis de opvarmes langsomt i ovnen!
Hele opskriften

Melitsanes me feta

Domates "semi-dried" (Langtidsbagte cherrytomater)

Disse tomater er så lækre søde og smagfulde, at de kan anvendes i mange retter og salater - og så er de meget nemme at lave.
Hele opskriften

Garides Saganaki (Rejer i hvidløg)

Klassisk græsk ret. Kan laves i mange forskellige versioner, oftest også med tomater og feta (se alternativ version)
Hele opskriften