Djamilah (Tyrkisk glutenfri dadel-mandel kage)
Klassisk tyrkisk - glutenfri! - opskrift.
Klassisk tyrkisk - glutenfri! - opskrift.
Det handler om langtidshævning, og om at bage i en lukket gryde, pande eller lignende:
På Kreta bages dette lækre brød i en udendørs brændeovn. Herhjemme må vi bruge ovnen eller grillen:
Skøn dessert kage, typisk græsk ikke mindst på grund af den søde sirup. Perfekt i sommervarmen sammen med en iskold frappé.
Dejlig og nem æbletærte, som kan serveres som den er, eller med en klat flødeskum eller vanillleis.
Dette er den græske version af den klassiske italienske cantuccini eller biscotti. Dobbeltbagt og med en fantastisk smag.
Et supernemt fladbrød, der, takket være nigellafrøene, smager fuldstændig som at være i Tyrkiet.
Ingen souvlaki uden et hjemmelavet pita. Før du kommer fyld i, og serverer dem, pensler du dem med lidt olivenolie og smider dem på en varm grill i et par minutter.