
Kyria piata (hovedretter)


Falafel (Falafler)
Måske ikke ligefrem græske - men stadig rigtig gode. (Der bliver ca. 14 styk af portionen)

Frittata (Æggekage med grøntsager)
En dejlig mættende vetetarret. Kan spises morgen, middag og aften.

Gyros souvláki (Gyros souvlaki)
Souvlaki er noget af det mest populære fastfood i Grækenland. Krydret kød, sammen med cremet tzatziki, frisk salat, solmodne tomater og friske rødløg og pakket ind i et tykt blødt og grillet pitabrød. "What's not to like"!
Og så lige for opklaringens skyld: Hernede kalder vi alt fastfood, der er pakket ind i et pitabrød for souvlaki. Så selvom souvlaki egentlig betyder "kød på en pind", så skal du, hvis du skal bestille det her på gaden på Kreta, bede om: "Souvlaki with chicken gyros"!

Keftédes (Grillede små kødboller)
De her kødboller er så nemme at lave - den græske version af de danske frikadeller.

Kokoras krasatos ("Coq au vin")
Den verdenskendte franske ret - i græsk version.

Kotopoulo psito sto fourno (Kylling med citron og oregano)
Hos farmor er denne helt klassiske kyllingret en typisk søndagsmiddag. Er man meget sulten kan den serveres med et godt brød, der kan suge al den lækre citron/olivenolie.

Melitsánes jemistés mé kimá "Yemista" (Farserede auberginer)
Endnu en klassiker fra mit græske køkken.

Moscharaki giouvétsi (Kalvekød med pasta)
En ret jeg har lært at lave af Sophies farmor. Det, der gør den så lækker, er den lange tid kødet står og simrer i gryden. Det giver en helt speciel meget koncentreret smag.

Moussaka (Moussaka)
Den græske klassiker over dem alle - farmors originale opskrift.

Pastitsada (Kylling i tomatsauce med makaroni)
Endnu en græsk hovedret, i familie med Pastitsio'en pga. dens makaroni.

Pastítsio (Makaroni gratin)
Den græske nationalret! - Som tilbehør passer en ærtesalat med feta og groft brød fint til.

Souvlaki mé chirinó kréas (Mørbradspyd)
Når alle endagsturisterne ankommer med båden fra Rhodos, er det her en af de mest populære grillretter i fars taverna.
