Arni kleftiko (Lammekølle i ovn)

Især i påsken er det et hundrede procent sikkert, at grækerne serverer denne klassiske hovedret af lammekølle der er forberedt i ovnen i stegepose.
Bemærk, at tilberedningen starter dagen før!

Choirinó filéto (Marineret svinemørbrad)

  • 1/4 cup red wine vinegar
  • 1/4 cup fresh lemon juice
  • 1/4 cup extra virgin olive oil
  • 1 clove garlic, minced
  • 1/2 teaspoon dried oregano
  • 2 teaspoons kosher salt
  • 1/2 teaspoon ground black pepper
  • 2 pork tenderloins (about 1 1/4 pound each)
    1. For the pork marinade, place the vinegar, lemon juice, olive oil, garlic, oregano, salt, and pepper into a gallon sized ziploc bag. Close the bag and use hands to mix the marinade together in the bag. Add the pork and marinate for up to 4 hours. Allow pork to sit at room temperature for 30 minutes before grilling.
      1. Grill the pork on medium heat for 20-30 minutes, rotating the pork every ten minutes or so. Allow the pork to rest for 10 minutes before cutting into 1/2 inch-thick slices.

Gyros souvláki (Gyros souvlaki)

Souvlaki er noget af det mest populære fastfood i Grækenland. Krydret kød, sammen med cremet tzatziki, frisk salat, solmodne tomater og friske rødløg og pakket ind i et tykt blødt og grillet pitabrød. "What's not to like"!
Og så lige for opklaringens skyld: I Grækenland kaldes al fastfood, der er pakket ind i et pitabrød, for souvlaki. Så selvom souvlaki egentlig betyder "kød på en pind", så skal man, på gaden, f.eks. bestille "Souvlaki with chicken gyros":

Peinirli (Bådformet pizza)

Traditionel opskrift på den græske bådformede pizza peinirli eller peynirli. Til forskel fra den italienske pizzas tynde og sprøde bund, har den græske peinirli en luftigere og tykkere bund, og er formet som en åben båd med foldede ender og kant. Der bliver seks store pizzaer af portionen, men den kan sagtens ganges op eller ned!