Arni kleftiko (Lammekølle i ovn)

Især i påsken er det et hundrede procent sikkert, at farmor serverer denne klassiske græske hovedret af lammekølle der er forberedt i ovnen i stegepose.
Bemærk, at tilberedningen strater dagen før!
Hele opskriften

Falafel (Falafler)

Måske ikke ligefrem græske - men stadig rigtig gode. (Der bliver ca. 14 styk af portionen)
Hele opskriften

Frittata (Æggekage med grøntsager)

En dejlig mættende vetetarret. Kan spises morgen, middag og aften.
Hele opskriften

Gyros souvláki (Gyros souvlaki)

Souvlaki er noget af det mest populære fastfood i Grækenland. Krydret kød, sammen med cremet tzatziki, frisk salat, solmodne tomater og friske rødløg og pakket ind i et tykt blødt og grillet pitabrød. "What's not to like"!
Og så lige for opklaringens skyld: Hernede kalder vi alt fastfood, der er pakket ind i et pitabrød for souvlaki. Så selvom souvlaki egentlig betyder "kød på en pind", så skal du, hvis du skal bestille det her på gaden på Kreta, bede om: "Souvlaki with chicken gyros"!
Hele opskriften

Keftédes (Grillede små kødboller)

De her kødboller er så nemme at lave - den græske version af de danske frikadeller.
Hele opskriften

Kokoras krasatos ("Coq au vin")

Den verdenskendte franske ret - i græsk version.
Hele opskriften

Kotopoulo psito sto fourno (Kylling med citron og oregano)

Hos farmor er denne helt klassiske kyllingret en typisk søndagsmiddag. Er man meget sulten kan den serveres med et godt brød, der kan suge al den lækre citron/olivenolie.
Hele opskriften

Lathenia (Pizza den græske måde)

Enhver kok (med respekt for sig selv!) har sin egen favoritopskrift på pizza - og således også mig!
Bunden er en "Strawberry Moon Bakery’s Whole Wheat Pizza Dough" fra "takeamegabite.com". Og bemærk, at dejen skal startes dagen før, den skal bruges!
Portionen giver 2 (store) pizzaer, men kan sagtens ganges op!
I Grækenland bager man normalt pizza i en (tærte)form.
Hele opskriften

Melitsánes jemistés kimá "Yemista" (Farserede auberginer)

Endnu en klassiker fra mit græske køkken.
Hele opskriften

Moscharaki giouvétsi (Kalvekød med pasta)

En ret jeg har lært at lave af Sophies farmor. Det, der gør den så lækker, er den lange tid kødet står og simrer i gryden. Det giver en helt speciel meget koncentreret smag.
Hele opskriften

Moussaka (Moussaka)

Den græske klassiker over dem alle - farmors originale opskrift.
Hele opskriften

Pastitsada (Kylling i tomatsauce med makaroni)

Endnu en græsk hovedret, i familie med Pastitsio'en pga. dens makaroni.
Hele opskriften

Pastítsio (Makaroni gratin)

Den græske nationalret! - Som tilbehør passer en ærtesalat med feta og groft brød fint til.
Hele opskriften

Souvlaki chirinó kréas (Mørbradspyd)

Når alle endagsturisterne ankommer med båden fra Rhodos, er det her en af de mest populære grillretter i fars taverna.
Hele opskriften

Spetzofai (Krydrede pølser i tomatsovs)

Det her er en af de mest klassiske græske retter. Perfekt til et glas rødvin, og sammen med en skive feta, og brød, der kan suge den ekstra tomatsovs op!
Hele opskriften