Historien i flere af dens betydninger har altid interesseret mig. Det kan være historien, den gode fortælling - og det kan være historien, de begivenheder der har fundet sted, siden dengang…

Allerede i min tidlige skolegang, var jeg levende interesseret i at fortælle historier. Af en tidlig dansklærerinde blev jeg, i al beskedenhed, kaldt ”den nye Ole Lund Kirkegaard”, og lektierne blev altid klaret i en fart, når bare den stod på danske stile eller andre forme for fortællinger.

Senere blev både historie og oldtidskundskab nogle af mine yndlingsfag. På gymnasiet ikke mindst takket være min oldtidslærer, som også tog klassen med en tur til den evige stad, Rom, for at vi der, med egne øjne, kunne opleve byens store kulturhistoriske arv, der blandt andet omfatter store arkæologiske og kunsthistoriske skatte. Også oldtidens Grækenland interesserede mig, og selvom jeg med stor interesse læste Homer, så var det først som voksen, og med mine hyppige ferier på Kreta i det græske øhav, at jeg for alvor fik øjnene op for den græske oldtid, som beviseligt, og af de fleste historikere, regnes som den vigtigste grundlæggende kultur for vores vestlige civilisation. Interessant er det vel også, at Romerriget og dets opblomstring i århundrederne omkring Kristi fødsel, først og fremmest skyldes den kulturarv, som Romerne fik fra oldtidens Grækenland.

De mange sagn, myter og fortællinger, der er overleveret fra den tid, finder jeg interessante. Hvad skete der egentlig den gang i antikkens Grækenland? Eller hvad skete der egentlig i nutidens Israel for lidt over 2000 år siden. Blev der virkelig født et barn, som havde evner vi slet ikke kan forstå den dag i dag, eller er det alt sammen bare den tids gode historier? Vi ved det ikke, og vil formentlig heller aldrig finde ud af det. Men det er en fascinerende videnskab – synes jeg …

Den form for skønlitteratur, som populært kaldes faktion, er absolut favoritten. Den amerikanske forfatter Dan Brown, med hans bøger i faktion-genren, og med hyppig brug af kryptografi, nøgler og koder som vigtige elementer, har virkelig fascineret mig som læser. Dan Brown’s sammenblanding af fiktion og fakta finder jeg unik, ikke mindst fordi hans research, indeholder så mange elementer, at man som læser, sommetider må spørge sig selv: Hvad er fiktion, og hvad er fakta?

Eventyrfilm er en anden stor interesse. Og især filmene om arkæologen Indiana Jones gjorde et kæmpe indtryk allerede fra starten i 1981, hvor den første udkom. Her er alle mine yndlingselementer på en gang: Historien, myten blandet med mystik og igen kryptografi og koder. Faktisk har Dan Brown og filmene om Indiana Jones inspireret mig så meget, at jeg i årevis havde en drøm om, en dag selv at skrive en bog i genren.

Det skete i 2017! I forbindelse med noget sygdom var jeg "lænket" til lænestolen i omkring fjorten dage. Dem brugte jeg på at skrive det allerførste udkast til min allerførste fortælling om den græsk/danske teenage dreng Luca og hans eventyr på Kreta.

Og så - spol frem til 15. november 2022. Der underskrev jeg min første forlagskontrakt med Forlaget Krabat. Og min debut som børne/tween-bogsforfatter blev dermed officiel. Det er foreløbig blevet til syv mere eller mindre færdige fortællinger - Jeg kalder dem "Indiana Jones - for børn!"

"Luca og Den skjulte naziskat" udkommer som trykt bog og e-bog d. 18. januar 2024!

Luca og Den skjulte naziskat

Udkommer 18. januar 2024 på Forlaget Krabat

Den første fortælling, i en række, om Luca og hans eventyr ved Middelhavet. Historien foregår på Kreta og handler om to teenagere på jagt efter en af de mest omtalte og værdifulde nazi-skatte nogensinde - det såkaldte ”ravkammer”.

Historien er opdigtet, men det er muligt at gå på opdagelse i de faktiske steder og de begivenheder, der beskrives i bogen, og som fandt sted på Kreta i årene omkring 2. verdenskrig.

Resumé:

11-årige Luca holder igen sommerferie sammen med sin storesøster Sara hos deres farmor og farfar på Kreta. Der finder de et kælderrum, der har været skjult siden 2. verdenskrig. I det ligger et kort og en medaljon, der leder dem på sporet af en forsvunden skat. En polsk rigmand og hans to håndlangere er dog også på jagt efter skatten. I nogle hemmelige gange under jorden og i en skjult nazibunker må Luca og Sara kæmpe for at blive de første, der finder det originale ravkammer, der har været forsvundet siden 2. verdenskrig.

Uddrag (af den foreløbige version):

Avisudklippet smuldrede i kanten, men pludselig stod Sara med de to stykker papir i hver sin hånd. Luca gloede på dem. På arket var tegnet nogle streger på kryds og tværs og med en cirkel i det ene hjørne.
”Hvad skal det her forestille?” undrede han sig.
Lucas far tog arket, og kiggede hurtigt på det. ”Et skattekort?” foreslog han.
Luca kiggede spørgende.
”Ja,” fortsatte han. ”En skattekort til en skat, der har været forsvundet siden 2. verdenskrig.”