Hjemmelavede italienske Cantuccini

Vi elsker de italienske mandelsmåkager med de mange navne. Og lige så mange navne de har, lige så mange forskellige opskrifter, og bagemetoder findes der. Denne opskrift, fra en ældre italiensk kogebog vinder dog hver gang. Og de er eddermame nemme at bage...

  • 250 g hvedemel
  • 250 g rørsukker
  • 125 g hele mandler
  • 2 æg
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids fint salt
  • Reven skal af 1/2 økocitron
  • 1 æggeblomme til pensling
  • Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet masse. Del dejen i fire og rul disse ud til fire pølser, der lige akkurat kan være ved siden af hinanden på bagepladen med bagepapir på den lange led.
  • Tryk pølserne så de bliver flade (ca. 1/2 cm høje).
  • Pensl de fladtrykte pølser med æggeblomme.
  • Bag dem i ovnen små 20 min. ved 200 grader - ikke varmluft!.
  • Få minutter efter at de er taget ud af ovnen (mens de stadig er brandvarme), skæres pølserne i 1 cm skrå skiver med en skarp kniv.
  • Smager bedst dagen efter...