Hjemmelavede Havregryns morgenboller

Vi manglede en opskrift på boller og med disse betingelser: Nemme, kold- og langtids-hævede (natten over), ikke ren hvedemel og ingen efterhævning.
Altså klar om morgenen på omkring en halv time. efter vi er stået op. Her er den:
(Der bliver 10 boller af portionen)

  • 15 g øko gær
  • 5 dl vand
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • 5 dl grahamsmel
  • 1 dl finhvalsede havregryn
  • 3 1/2 dl hvedemel

Aftenen før:

  • Smuldr gæret i en skål med vandet.
  • Rør salt, grahamsmel og havregryn i.
  • Rør hvedemelet i, lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes, ingredienserne skal blot røres godt sammen, så alt melet er "vådt".
  • Dæk skålen til, og sæt i køleskabet til næste morgen

Næste morgen:

  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Form boller med en våd (stor) spiseske.Og sæt dem på en bageplade med bagemåtte (de klistrer fast til bagepapir).
  • Når ovnen er varm, så dæmp den til 220 grader varmluft og smid bollerne ind.
  • Bag i 17 minutter.
  • Lad bollerne køle i 10 min., og velbekomme.