Hjemmelavede italienske småkager med pistacie, rosmarin og appelsin

Masser af smør og sukker og krydderier - det kan vel ikke gå helt galt? Der bliver ca. 40 småkager af portionen.

  • 125 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk fint hakkede pistacienødder uden salt
  • ½ spsk fint hakket frisk rosmarin
  • Skal af ½ øko appelsin
  • 225 g mel
  • ¼ tsk salt
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • Tag smørret ud af køleskabet en time før. Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rør smør, sukker og æg sammen.
  • Tilsæt rosmarin, pistacienødder og appelsinskal.
  • Vend mel, salt og bagepulver i.
  • Del dejen og rul til to dejpølser. Pak dem ind i bagepapir og i fryseren i mindst et par timer - eller når du skal bruge dejen.
  • Mens dejen stadig er halvfrossen skæres pølserne ud i småkager ca. 5 mm tykke.
  • Bages i 10-12 min.