Hjemmelavede Saltmandler

Vi har prøvet rigtig mange gange at lave salt mandler. Det har været svært at finde en opskrift, hvor mandlerne bliver lækre sprøde og samtidig er rigtigt saltede, og med den der lækre "hvide" overflade som de skal få af saltet. Men den er lige her:

  • 200 g mandler
  • 2 dl vand
  • 3 1/2 spsk groft salt (vi bruger sydesalt fra Læsø)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk groft salt mere
  • Kog vandet og opløs de 3 1/2 spsk salt. Tilsæt mandlerne, rør lidt rundt og stil dem tildækket i 1/2 time.
  • Hæld mandlerne i en sigte og lad dem dryppe af. Tilbage i gryden, tilsæt olien og rør godt rundt.
  • Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og drys 1 spsk salt over dem.
  • I ovnen ved 150 grader i 1/2 time. Vend dem forsigtige et par gange, så de kan tørre på alle sider.