Hjemmelavet Basilikumpesto

I betragtning af, at vi laver så meget af vores mad fra bunden af, er det egentlig underligt, at vi aldrig har prøvet at lave vores egen pesto.
Det skulle der laves om på, og efter et par eksperimenter, er vi blevet ret glade for denne, og mener egentlig, at den er mindst lige så god, som de bedste "færdige".

  • 50 g pinjekerner
  • 1 kop friske basilikumblade
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g frisk parmesanost
  • 5 soltørrede tomater i olie
  • 1/2 tsk groft salt (gerne urte-)
  • 1 dl olivenolie
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve og begynder at dufte. Afkøl dem.
  • Hæld pinjekernerne, basilikumblade, hvidløg skåret i mindre stykker, reven parmesan, soltørrede tomater og salt i en blender.
  • Blend et par sekunder - indtil konsistensen er grov - og hæld olivenolie i, lidt efter lidt.