Hjemmelavet Spidskålssalat med æble, sesam og mandler

Dette er vores yndlingssalat, når den står på sundt tilbehør. Det er svært at finde den originale opskrift, for den samme opskrift optræder mange steder rundt om på nettet.
Det er den salat, vi vender tilbage til, gang efter gang. Den smager så godt, at man næsten kunne mistænke den for at være usund - det er den ikke! Tværtimod indeholder den faktisk lige præcis alle de ting der skal til, når vi indimellem også er på kur!

  • 1 spidskål
  • 2 æbler
  • 100 g mandler (med skal)
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sirup
  • 3 spsk æbleeddike
  • Salt og peber efter smag
  • Bland olie, sirup og eddike, og smag til med salt
  • Rist mandlerne på en tør, varm pande til de tager farve. Tag dem af, og rist sesamfrøene på samme måde (pas på - det tager ikke mange minutter)
  • Fjern stokken på kålen, og snit den fint. Skær æblerne i mundrette skiver, og hak de ristede mandler groft.
  • Bland, kål, æbler, mandler og de fleste sesamfrø i en stor skål og vend dressingen i. Sørg for at al kålen er gennemvædet.
  • Anret og server med resten af sesamfrøene drysset ovenpå.