Hovedretter
Hjemmelavet Fish 'n' Triple cooked Chips
Den engelske "nationalret". Herunder nok til 2-3 pers.
- 8 store bagekartofler
- 1 dl eddike
- 1 dl rapsolie
- Groft salt
- 3 torskeloins
- (Næsten) 1 flaske/dåse øl
- 200 g mel
- 1/2 tsk bagepulver
- Groft salt og friskværnet peber
- 1/2l rapsolie
- Hellmann's mayo
Chips:
- Skræl og skær kartofler i retangulære fritter.
- Kog fritterne i eddikevand i 10 min. (de skal stadig være halvrå).
- Læg dem i en pose i køleskab nogle timer til de er helt kolde.
- Hæld olie i posen til fritterne og ryst godt/forsigtigt til alle er smurt godt ind.
- I ovnen ved 180 gr. i fem kvarter. Vend dem et par gange undervejs.
- Drys med groft salt.
Fish:
- Pisk mel, bagepulver, salt og peber sammen.
- Hæld øl i og pisk til en lind dej uden klumper.
- Lad dejen hvile i køleskab en time.
- Skær torsk ud i passende stykker.
- Dyp stykkerne i dejen og læg dem i den varme, sydende olie - ikke for mange ad gangen.
- Friter indtil overfladen er passende gylden (5-6 min. i alt)
- Drys med groft salt.
- Server med masser af Hellmann's mayo.