Hjemmelavet (H)Julegløgg

Det er trist at skulle gå glip af en af julens dejlige traditioner, bare fordi man er gravid, skal køre hjem, eller...
Sidste vinter ledte vi efter en alkoholfri gløgg, og efter at have prøvet et par stykker, er denne så absolut vores favorit - og så smager den bare rigtig af gløgg!

  • 1 l solbærsaft
  • 1/2 dl ahornsirup
  • 1 hel stang kanel
  • 1 spsk hele nelliker
  • 5 hele stjerneanis
  • 1 spsk kardemommefrø
  • 1 øko appelsin
  • 10 syltede kirsebær
  • 1 dl grofthakkede mandler eller hasselnødder
  • 1 dl rosiner
  • Varm saft, sirup, krydderier og skallen af appelsinen godt igennem. Lad blandingen stå i et par timer
  • Si krydderierne fra, og varm godt op igen.
  • Skær appelsinkødet i fine tern, og fordel disse i fire glas sammen med kirsebær, nødder og rosiner. Hæld saften over.