Farmors pebernødder

Helt klassisk julesmåkage, som er så nem at bage, og som bare smager af noget rigtigt og særligt!

  • 175 g sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk piskefløde
  • 250 g hvedemel
  • ¼ tsk hjortetaksalt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk kværnet peber
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • 100 g smør
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps (det tager ca. 1 minut). Rør fløden i.
  • Bland mel, hjortetakssalt og alle krydderierne sammen og smuldr smørret i.
  • Bland mel med æggesnaps og ælt til en lind dej.
  • Stil dejen i køleskabet til næste dag.
  • Rul dejen ud i tynde stænger (tykkelse som en lillefinger).
  • Skær stængerne i skiver af 6-8 mm tykelse (Brug eventuelt en ovnrist til at dele stængerne med).
    Hæld pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 10 min. ved 200 grader.