Rizogalo (Ris budding)

Grækerne laver ikke så mange desserter, men serverer oftest yoghurt, honning og frugt i stedet. Denne her er dog undtagelsen. Den minder lidt om den danske ris a la mande, og er en klassiker i Grækenland.
- 2 spsk smør
- 9 dl mælk
- 1 knivspids salt
- 1/3 kop grødris
- Skallen af 1/2 citron
- 1/4 kop rørsukker
- 2 sammenpiskede æg
- 1 tsk vanillesukker
- 1/2 tsk stødt kanel
- Smelt smørret i en tykbundet gryde (det må IKKE brune)
- Hæld mælk, ris, salt og citronskal forsigtigt i gryden, og dæmp varmen
- Kog ved meget svag varme i omkring 1 time, indtil risene er blevet til en fast grød
- Tag gryden af varmen og tag citronskallen op
- Hæld sukker i under omrøring
- Hæld lidt af grøden over de sammenpiskede æg, og pisk for at vænne dem til varmen
- Hæld derefter resten af grøden i, og pisk igen
- Hæld grøden tilbage i gryden og varm det hele forsigtigt op, og pisk indtil grøden begynder at størkne. Tag gryden af varmen og pisk vanillesukker i
- Hæld i portionsglas eller i en serveringsskål, og sæt desserten i køleskab indtil den er helt kold
- Drys med kanel på toppen