Rizogalo (Ris budding)

Grækerne laver ikke så mange desserter, men serverer oftest yoghurt, honning og frugt i stedet. Denne her er dog undtagelsen. Den minder lidt om den danske ris a la mande, og er en klassiker i Grækenland.
  • 2 spsk smør
  • 9 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • 1/3 kop grødris
  • Skallen af 1/2 citron
  • 1/4 kop rørsukker
  • 2 sammenpiskede æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk stødt kanel

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde (det må IKKE brune)
  • Hæld mælk, ris, salt og citronskal forsigtigt i gryden, og dæmp varmen
  • Kog ved meget svag varme i omkring 1 time, indtil risene er blevet til en fast grød
  • Tag gryden af varmen og tag citronskallen op
  • Hæld sukker i under omrøring
  • Hæld lidt af grøden over de sammenpiskede æg, og pisk for at vænne dem til varmen
  • Hæld derefter resten af grøden i, og pisk igen
  • Hæld grøden tilbage i gryden og varm det hele forsigtigt op, og pisk indtil grøden begynder at størkne. Tag gryden af varmen og pisk vanillesukker i
  • Hæld i portionsglas eller i en serveringsskål, og sæt desserten i køleskab indtil den er helt kold
  • Drys med kanel på toppen