Kyria Piata (Hovedretter)

Gyros souvláki (Gyros souvlaki)
Souvlaki er noget af det mest populære fastfood i Grækenland. Krydret kød, sammen med cremet tzatziki, frisk salat, solmodne tomater og friske rødløg og pakket ind i et tykt blødt og grillet pitabrød. "What's not to like"!
Og så lige for opklaringens skyld: I Grækenland kaldes al fastfood, der er pakket ind i et pitabrød, for souvlaki. Så selvom souvlaki egentlig betyder "kød på en pind", så skal man, på gaden, f.eks. bestille "Souvlaki with chicken gyros":
- 1/4 kop græsk olivenolie
- 1/4 kop citronsaft
- 3 spsk græsk yoghurt
- 1 spsk rødvinseddike
- 1/3 kop hakket rødløg
- 2 fed mosede hvidløg
- 1 1/2 tsk græsk oregano
- 1 tsk græsk timian
- 1 tsk stødt koriander
- Groft salt og peber
- 1 kg kyllingbryst i strimler
- Pisk alle ingredienserne (undtagen kyllingen) til en marinade
- Hæld marinaden i en pose, og kom kyllingstrimlerne i
- Luk posen godt, og læg den i køleskabet i et døgns tid
- Grill stykkerne i 3 - 4 min. på hver side, indtil de er gennemstegte