Kyria Piata (Hovedretter)
Melitsánes jemistés mé kimá "Yemista" (Farserede auberginer)
Endnu en klassiker fra det græske køkken.
- 2 store auberginer
- 400 g hakket oksekød
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk græsk olivenolie
- 1 ds grofthakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 tsk græsk oregano
- 1 chili
- Salt og peber
- 50 g parmesanost
- 100 g mozzarella
- 12 blade frisk basilikum
- Skær enderne af, og flæk auberginerne på langs og udhul dem. Gnid eventuelt lidt salt på indersiden, og sæt dem til side. Skær auberginekødet i store firkanter.
- Hak løg og hvidløg og svits i olien. Tilsæt kødet, brun det, og tilsæt auberginekødet, tomaterne og koncentrat, oregano, 1 finthakket chili, salt og peber.
- Lad det koge ind i omkring 15 minutter, tilsæt eventuelt lidt vand undervejs.
- Skyl og tør de halve auberginer. Læg dem ved siden af hinanden i et ildfast fad på bagepapir. Hæld kødfyldet i auberginerne og drys med reven parmesan.
- Bag auberginerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min. indtil overfladen er gylden.
- Skær mozzarella'en i tynde skiver. Tag fadet ud, og drys med fintsnittede basilikumblade. Læg skive af mozzarella på toppen og bag igen i ca. 15. min. til det øverste lag også er blevet gyldent.