Falafel (Falafler)

Måske ikke ligefrem græske - men stadig rigtig gode. (Der bliver ca. 14 styk af portionen)
  • 200 g tørrede kikærter (brug ikke dem fra dåse)
  • 3 fed hvidløg (grofthakket)
  • 1 rødløg (grofthakket)
  • 1 spsk tahin
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • Saft af 1/2 citron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 kop bredbladet persille
  • 1/2 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

  • Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand i mindst 12 timer.
  • Skyl kikærterne i nyt koldt vand.
  • Kom dem i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser, og kør til en fast fars.
  • Varm en æbleskivepande op og kom 1 tsk olivenolie i hvert rum.
  • Form falafler med en dessertske og læg dem i æbleskivepanden. Vend falaflerne forsigtigt efter ca. 3 minutter.
  • Steg falaflerne i alt ca. 8 min. indtil de er gyldne og sprøde på overfladen.