Kyria Piata (Hovedretter)
Steak Saláta (Steak salat)
Opskrift til 2 personer!
- 2 ribeye eller striploins
- ¼ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Dressing:
- 2/3 kop græsk yoghurt
- 1 most hvidløgsfed
- 2 tsk fintreven skal af citron
- 2 spsk olivenolie
- 3 tsk rødvinseddike
- 1/2 tsk tørret timian
- 1/4 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Salaten:
- 4 kopper salat
- 1/2 agurk
- 1 kop cherry tomater
- 1 kop kikærter (forkogte - klar til brug)
- 2 avocado
- 2 kopper udstenede kalamata oliven
- 150 g feta
- ¼ kop grofthakket bredbladet persille
- Dup kødet med køkkenrulle, drys med salt og peber og grill ved direkte varme i ca. 8 min. Lad kødet hvile 10 min. Fjern eventuelt fedt, og skær kødet i tynde strimler.
- Bland alle ingredienserne til derssingen.
- Anret salaten på to tallerkener. Fordel grofthakket agurk, cherry tomater i halve, kikærter, avocado i grove stykker, kalamata oliven i halve og brækket feta på tallerkenerne.
- Læg kødskiverne på, og drys med persille.
- Server dressingen til.