Spetzofai (Krydrede pølser i tomatsovs)

Det her er en af de mest klassiske græske retter. Perfekt til et glas rødvin, og sammen med en skive feta, og brød, der kan suge den ekstra tomatsovs op!
  • 4 gode krydrede pølser i tykke skiver
  • 1 spsk + 4 spsk olivenolie
  • 1 rødløg i tynde både
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 3 pebre i forskellige farver og i grove stykker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 kop vand
  • 1 kop rødvin
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 laubærblade
  • 1 finthakket mild chili uden kerner
  • 1 knivspids paprika
  • Groft salt og friskkværnet peber

  • Sauter pølseskiverne i 1 spsk olie i et par minutter, og læg dem på en tallerken
  • Sauter rødløg, hvidløg og pebre i resten af olien og i samme gryde i et par minutter
  • Hæld tomat, puré, vand og rødvin i gryden, og lad det hele koge op
  • Tilsæt sukker, laubærbalde, chili, paprika, salt og peber
  • Lad sovsen simre i en halv times tid, indtil den tykner
  • Hæld pølsestykkerne tilbage i gryden og varm det hele godt op