Kolokithokeftedes (Friturestegte squash frikadeller)

Fantastiske - også sammen med en god tzatziki! Bemærk tilberedningstiden!
- 1 kg squash
- 1/4 tsk groft salt
- 1 kop rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1/2 kop frisk mynte
- 1/2 kop frisk bredbladet persille
- 2 æg
- 1/2 kop frisk parmesan
- 1 kop feta
- 1 kop rasp
- 2 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 4 spsk mel
- Olivenolie (til stegning)
- Skyl og riv squash groft ned i en skål. Drys med 1/4 tsk groft salt og vend rundt. Dæk med film og sæt i køleskabet i et par timer.
- Hak rødløg i små tern og pres hvidløgsfeddene. Steg løg og hvidløg bløde i olie i et par minutter, uden at det bruner. Køl blandingen af.
- Hak mynte og persille.
- Kom løgblandingen i en stor skål sammen med krydderurterne, sammenpiskede æg, reven parmesan og smuldret feta.
- Pres den revne squash gennem et viskestykke, så AL væden presses ud!
- Bland squash og krydderiblandingen. Sæt i køleskabet i et par timer mere.
- Kom rasp, salt og peber i blandingen og rør godt rundt til en ensartet, let klistret fars.
- Form frikadeller med våde hænder og vend dem i mel.
- Steg i rigelig olievolie og ved god varme 6 - 8 min. ialt til frikadellerne har fået en fin mørk stegeskorpe. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server med det samme.