Spetzofai (Krydrede pølser i tomatsovs)

Det her er en af de mest klassiske græske retter. Perfekt til et glas rødvin, og sammen med en skive feta, og brød, der kan suge den ekstra tomatsovs op!
- 4 gode krydrede pølser i tykke skiver
- 1 spsk + 4 spsk olivenolie
- 1 rødløg i tynde både
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 3 pebre i forskellige farver og i grove stykker
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 1 kop vand
- 1 kop rødvin
- 1 tsk rørsukker
- 2 laubærblade
- 1 finthakket mild chili uden kerner
- 1 knivspids paprika
- Groft salt og friskkværnet peber
- Sauter pølseskiverne i 1 spsk olie i et par minutter, og læg dem på en tallerken
- Sauter rødløg, hvidløg og pebre i resten af olien og i samme gryde i et par minutter
- Hæld tomat, puré, vand og rødvin i gryden, og lad det hele koge op
- Tilsæt sukker, laubærbalde, chili, paprika, salt og peber
- Lad sovsen simre i en halv times tid, indtil den tykner
- Hæld pølsestykkerne tilbage i gryden og varm det hele godt op