Kalamares (Friturestegte små blæksprutter)
Simpel opskrift på de originale små blæksprutter, sådan som de serveres på de græske øer.
- 500 g små hele blæksprutter fra frost (calamari)
- 1 kop hvedemel
- Salt og friskkværnet peber
- 1 spsk tørret persille
- 1 l olivenolie til stegning
- Tø de små blæksprutter op.
- Skyl kroppene og tentaklerne i koldt vand. Skær kroppene i 1/2 cm tykke ringe.
- Dup alt godt tørt i køkkenrulle.
- Bland mel, salt, peber og persille i en stor skål.
- Dyp alt godt i det krydrede mel.
- Ryst det overskydende mel af i en sigte.
- Varm olien op til den syder omkring en tandstik.
- Læg blæksprutteringe og tentakler i olien lidt efter lidt (pas på ikke at overfylde gryden).
- Frituresteg alt i 3-4 minutter, indtil pænt gyldne.
- Tag op og læg både ringe og tentakler på køkkenrulle.
- Flyt blæksprutterne over på serveringsfadet og server med masser af citron.