Píta (Pita brød)

Ingen souvlaki uden et hjemmelavet pita. Før du kommer fyld i, og serverer dem, pensler du dem med lidt olivenolie og smider dem på en varm grill i et par minutter.

  • 1,6 dl "håndvarmt" mælk
  • 0,8 dl "håndvarmt" vand
  • 2 tsk aktivt tørgær
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 320 g manitoba hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk frisk hakket timian (eller tørret)
  • Rør mælk, vand, gær, sukker og olie godt sammen
  • Bland mel, salt og timian
  • Hæld de tørre ingredienser ned til de våde og pisk/ælt det hele sammen
  • Hæld dejen ud på et melet bord og ælt i omkring 5 min.
  • Smør skålen med olie, og læg dejen tilbage
  • Dæk skålen med film, og lad dejen hvile 1 time
  • Tag dejen op, pres luften ud af den, og del den i 6 stykker
  • Rul de 6 stykker dej ud til flade pandekager, ca. 20 cm. i diameter
  • Varm en lille pande op, og steg brødene et ad gangen. De skal have 40-50 sekunder på hver side, indtil de begynder at få brændte "pletter" og hæve op