Píta (Pita brød)
Ingen souvlaki uden et hjemmelavet pita. Før du kommer fyld i, og serverer dem, pensler du dem med lidt olivenolie og smider dem på en varm grill i et par minutter.
- 1,6 dl "håndvarmt" mælk
- 0,8 dl "håndvarmt" vand
- 2 tsk aktivt tørgær
- 1 tsk rørsukker
- 1 spsk olivenolie
- 320 g manitoba hvedemel
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk frisk hakket timian (eller tørret)
- Rør mælk, vand, gær, sukker og olie godt sammen
- Bland mel, salt og timian
- Hæld de tørre ingredienser ned til de våde og pisk/ælt det hele sammen
- Hæld dejen ud på et melet bord og ælt i omkring 5 min.
- Smør skålen med olie, og læg dejen tilbage
- Dæk skålen med film, og lad dejen hvile 1 time
- Tag dejen op, pres luften ud af den, og del den i 6 stykker
- Rul de 6 stykker dej ud til flade pandekager, ca. 20 cm. i diameter
- Varm en lille pande op, og steg brødene et ad gangen. De skal have 40-50 sekunder på hver side, indtil de begynder at få brændte "pletter" og hæve op